Recent Posts

2013 m. balandžio 9 d.

Šis bei tas virtuvei

Kelias savaites ruošiausi pradėti vieną projektą. Pagaliau pavyko. Jee! Kažkada, kažkur užmačiau dėklą peiliams. Jis mane sužavėjo tuo, kad nebuvo jame jokių specialių skylučių konkretiems peiliams, bet jie likdavo tvirtai ten, kur įbesdavai. Kaip ir kiekvienas Lietuvis, pamaniau, kad aš ir pati galiu tai pasidaryti. Užtruko šiek tiek laiko, kol sumąsčiau, ką galima būtų panaudoti, kaip pagrindą. Pirminė idėja - stiklinis butelis. Ją gana neblogai įgyvendinau. Įvertinkit.



Butelaičiai siauroki, tad reikėjo bent poros, kad sutalpinti pagrindinius peilius. O ir "pjūvis" nepavyko idealiai lygiai. Tad nenurimau. Ieškojau kitų variantų. Radau. Skardinė. Ieškojau šiek tiek aukštesnės, platesnės. Parduotuvėje pavyko rasti šunų maisto skardinę tinkamo, net sakyčiau, idealaus, dydžio. Tad pasirinkau mažiausiai pažeistą. Grįžusi namo nuėmiau etiketes ir padengiau 2 sluoksniais emalio. Man kažkaip norėjosi sumažinti skardinės nesterilumą. Šį kartą net medinius iešmukus sudėjau smaigaliais į viršų, kad peiliai paprasčiau įsliuogtų.


Taigi, ji ir jūs norėtumėte pasigaminti kažką panašaus, tai nėra labai sudėtinga. Na gal nebent paruošti butelius. Su jais užtrukau. Teko keletą jų sugadinti. Kaip bebūtų, idealaus pjūvio nepavyko padaryti. Jei turite noro pasigaminti, jums prireiks:
  • Butelio (pradžiai ne vieno - pasibandymams)
  • Storo siūlo (mezgimo tinkamiausias)
  • Acetono (ar kito degaus skysčio)
  • Degtukų, žiebtuvėlio
  • Kriauklės pripildytos šaltu vandeniu
Dar pridedu ir video instrukciją, kaip gi tai atlikti. Kaip ten sakoma, geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti. Kaip ir minėjau, šis būdas neleidžia atlikti idealaus pjūvio, tačiau, tai mažiausiai specialių priemonių reikalaujantis variantas, kurį gali kiekvienas išbandyti namuose. Žinoma, nepamirškite būti atsargūs!


Jei jus sudomino skardinis variantas, tai ten papildomo darbo kaip ir nėra, nebent jūs norite ją, kaip ir aš, nudažyti. Aš naudojau emalį. Tačiau tau užtruko, reikėjo gana ilgai laukti kol išdžius dažai ir dar padengiau antru sluoksniu. Manau, kad galima tai padaryti paprasčiau su purškiamais dažais. Manau ir spalvų pasirinkimas platesnis. O pačius smeigtukus - iešmukus nusprendžiau palikti ilgesnius. Man patiko idėja, kad jie išlenda. Žinoma, galima patrumpinti iki skardinės aukščio.

Šiam kartui tiek. Iki kitų malonių.

A.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą