Recent Posts

2011 m. lapkričio 8 d.

Gaminame dovanas [1] ANTKLODĖ


Kadangi ne už kalnų jau ir Kalėdos, pamasčiau, kad pats laikas ruošti kalėdines dovanas. Pradėsiu nuo šiek tiek didesnių projektų, kadangi jiems gali prireikti daugiau laiko. 

Mėgtu dovanoti pačios padarytas dovanas. Bet va, ne visada jos būna praktiškos. Nesinori, kad dovana tik dulkes rinktų kur nors pakampėj. Tad pradėsim nuo praktiškesnės dovanos.

Viename iš tinklapių atradau mielas antklodes. Nors jos oficialiai pavadintos vystymo antklodėmis, pritaikius išmatavimus galima praplėsti jų panaudojimą. 


Šios anklodės privalumas, kad ją lengva pagaminti, o užbaigimas paprastu dygsniavimu  paryškina rankų darbo efektą. Kiekvienas gali atrasti savo spalvų derinį. Galima vienai pusei pasirinkti margesnį variantą, kitai - vienspalvį, derantį prie margosios pusės, arba kaip tik kontrastuojančią spalvą. Čia jau paliksiu jūsų fantazijai, o gal tiesiog poreikiams pagal aplinką.



O štai ir aprašymas, kaip ją pasigaminti:


KO PRIREIKS
  • Audinių (kiekis priklausys nuo pasirinktų išmatavimų)
  • Siuvimo siūlų (Spalva priklausys nuo audinių, reiktų rinktis kuo mažiau pastebimą)
  • Siuvinėjimo siūlų (Čia spalva taip pat priklausys nuo audinių, tačiau šį kartą reiktų pasirinktį tokią spalvą, kuri išsiskirtų)

KIRPIMAS


Išsikerpame reikiamą dydį iš  pasirinktų audinių. Pasirinkau 110 x110 cm dydį. Jį galite pasirinkti pagal savo poreikius. Jį galima palikti kvadratinį bei galima pasirinkti stačiakampę formą. Kad abu audiniai būtų tokios pačios formos, Molly pataria abu audinius kirpti kartu. Kad audiniai nesujudėtu, prie kerpant galite smeigtukų pagalbą susegti juos kartu, kaip nurodyta paveikslėlyje.



SIUVIMAS

Dabar belieka susiūti. Įsitikinkite, kad tinkamai sudėjote iškarpas - reikia sudėti gerosiomis pusėmis viena į kitą, kad išvirkščiosios dalys būtų viršuje. Jei dar nebuvote susmaigstę smeigtukais, tai pats laikas tai padaryti. Siuvame palikę maždaug 1,5 ar 2 cm užlaidas. Nepamirškite palikti tarpelio kurio nors krašto viduryje, pro kurį išversite antklodę. Molly siūlo palikti apie 8 cm. Siūlės pradžią bei pabaigą užtvirtinkite, kad netyčiom neprairtų.

UŽBAIGIMAS

Pabaigus siūti jau galime apkirpti kampukus bei išversti lovatiesę į gerąją pusę, kaip parodyta paveikslėlyje apačioje.

Išlyginame antklodę (kampučiai turėtų būti gražiai aštrūs). Taip pat paliktą plyšį reikėtų užlyginti taip, kad užlaidos liktų viduje. 

Dabar - paskutinis potėpis - sudygsniuoti pasirinktu siuvinėjimo siūlu. Taip dygsniuodami, kartu  užsiūsime ir mūsų paliktą 8 cm tarpą.

Baigta. Tikrai nėra sudėtingas variantas. Tad galima padaryti net kelis variantus - vieną Meilei, kitą draugui, galime ir sesės su broliu nepamiršti. 


Idėja atrasta THE PURL BEE


A.

3 komentarai (-ų):

FF rašė...

kaip miela tokiu uzvalkaliuku apsiklot, ant tokio uzvalkaliuko apvilktos pagalves galva padet, o dar jei apklostytu kas... mmm...

FF rašė...

kazkaip apsiziurejau.. kaip isdrisau izeist ir antklode uzvalkaliuku uzvadint...
persiprasau..
bet juk esmes nekeicia- vistiek MIELA!!! :)

Agnė rašė...

Na, esant norui, galima pasigaminti ir tokį užvalkaliuką. Tik va šike tiek sudetingiau būtų, bet įmanoma. :)

Rašyti komentarą