Recent Posts

2011 m. lapkričio 13 d.

Kalėdų belaukiant - VAINIKAI [1]

Kaip gi Kalėdos be vainikėlio? Šiemet bandysim darytis jį patys. Atradau keletą variantų, kuriuos patalpinsiu kas sekmadienį. Šiam sekmadieniui parinkau variantą vyno mėgėjams. Tiksliaukelis varinatus. PIrmasis - Nikki McGonigal variantas.


Ji prideda ir video, su paaiškinimu, kaip jį pasigaminti. 


Štai šiek tiek kitokia interpretacija:



Man šis variantas priimtinesnis, mat kamščiai matosi iš šono, o ne jų galiukai. Kaip jį pasigaminti? Čia jau pagelbės AshleyIš esmės, visą darbą čia atlieka klijai. Šiam variantui pasirinkčiau karštus klijus. Su jais viskas daug greičiau ir paprasčiau. Kaip Ashley ir mini, šio vainiko darymas panašus į žaidimą TETRIS. Kad atrodytų įspūdingiau, galima vyno, ar kitų gėrimų, nudažytąsias puses dėti taip, kad jos matytųsi. Pabaigai užrišame patinkantį kaspiną ir viskas.


Variantas su kalėdiniais varpeliais:


Šiam vainikėliui pasigaminti prireiks:
- maždaug 20 kamščių,
- tiek pat mažyčių varpelių, nors vietoje jų galima panaudoti ir patinkančius karoliukus,
- floristinės vielos,
- raudono kaspinėlio.

Grąžtu pragręžiame po dvi skilutes kiekviename kamštyje – vieną viršuje, kitą apačioje. Pro jas praveriame floristinę vielą. Kaip matome iš nuotraukos, verdami išorinę dalį, tarp kamščių praveriame po varpelį. Pabaigę užsukame vielos galiukus, pririšame kaspinėlį. Baigta. Galima prie kaspinėlio pridėti amalo, eglės, ar pušies šakelę. 


Yra dar keletas variantų, bet jie tik šių variantų smulkios modifikacijos, kurias galite kiekvienas ir taip sau prisitaikyti.

Ramaus sekmadienio vakaro.

A.

2 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Koks originalus vainikas! :) Tokie vainikai tikrai atrodo įspūdingai ir įkvepia kažką panašaus ir pačiam sukurti. :) Namie turiu nemažai kamščių, reikės pabandyti.

Unknown rašė...

Koks originalus vainikas! :) Tokie vainikai tikrai atrodo įspūdingai ir įkvepia kažką panašaus ir pačiam sukurti. :) Namie turiu nemažai kamščių, reikės pabandyti.

Rašyti komentarą