Recent Posts

2013 m. birželio 6 d.

Naujas rūbas išmaniajam

Siuvimo manija dar nepraėjo. Įsigijus naują ryšio priemonę, pamaniau, kad derėtų ją tinkamai ir apvilkti.  Pristatau savo paskutinį siuvinį:

Viduje ir šiek tiek išorėje pasirinkau veltinio gaminį (ar bent jau kažką panašaus), kad mano naujajam kompanionui būtų minkšta ir jauku. Taip pat su juo puikiai galima pravalyti ir patį ekraną. Pasidariau su virvele, kad būtų paprasčiau ištraukti, nors ir be jos galima apsieiti, nes dėkliukas gana minkštas ir telefoną galima tiesiog "išspausti". 

Didelio mokslo, kaip jį pasigaminti, neprireikė. Nors teko kelis kartus ardyti dėl žioplų klaidų (kam nepasitaiko). 

Taigi. 

Pirmiausia išsirinkite audinius, iš kurių norėsite pasigaminti dėkliuką. Aš norėjau, kad mano vidus išlįstų lauk (čia ta geltonoji dalis). Tad atitinkamai dariau vidinę dalį didesnė, nei išorinę. Kaip pasiskaičiuoti:

baigto dėkliuko aukštis turėtų būti apie 12 cm (čia jau kiekvienas pasimatuokite patys). Nepamirškite pridėti ir mobilaus storio prie galutinio varianto storio. Tada pridedame 1 cm siūlei. Na ir jei norite, kad vidus būtų išlindės, na sakykime, kad kokius 2 cm, tai pridėkime ir juos. Ir visa tai dauginame iš 2, nes reikės dviejų dalių. Na galiausiai būtų taip:

Vidinė dalis:

(12 (aukštis) + 0,5 cm (mob. puse storio) + 1 cm (siūlei) + 3 cm (išlindusi dalis) ) * 2 = 33 cm

Išorinei daliai atitinkamai:

( 12 cm (aukštis) + 0,5 cm (mob. puse storio) + 1 cm (siūlei) - 3 cm (išlindusi vidinė dalis) ) * 2 = 21 cm

Na o plotis tiesiog mobilaus plotis su šonais + 2 cm šoninėms siūlėms.

Jei ir jūs norėsite virvutės, jums reikės 8 cm skersmens juostelės. Ilgi reiktų daryti atsižvelgiant į Jūsų išmatavimus. Na jei daryti pagal mano variantą, tai būtų taip:


Virvelė:

12 cm (dėklo aukštis) + 4 cm ( tiek patraukus virvutę išlįs mob.) + 2 cm (virvelės išlendanti viršūnė) = 18 cm

Virvelę reiktų pasigaminti kaip ir darant delninukę, kurią rodžiau praeitą kartą. Galutinis variantas turėtų buti maždaug toks:


Kadangi geltonoji dalis iš veltinio, tad nereikėjo papildomų siūlių galiukui, mat ji ir taip neyra. tad man tereikėjo išsikirpti 4x2,5 cm stačiakampį.  

Toliau reikėjo pasidaryti kilpas virvutėj. Jas dariau ant geltonojo pagrindo. Pirmoji 5 cm nuo vidurio, antroji - 4 cm nuo pirmosios. Virvutę prisiuvau taip pat 5 cm nuo vidurio, tik jau į kitą pusę. Va taip va:

Tada atėjo eilė prisiūti viršutinę dalį. Visų pirma prisiuvau viršų bei apačią. Audinius sudedame taip, kad virvutės viršūnė žiūrėtų į viršutinės dalie gerąją pusę. Štai taip turėtų atrodyti susiuvus:


Na o dabar atėjo eilė susiūti šonus. Medžiagas sudėkite taip, kad jau padarytos siūlės susilygiuotų.

Dabar beliko susiūti. Tik neprisiūkite virvutės. Taip pat nepamirškite palikti tarpelio, per kurį išversite dėkliuką. Aš palikau vidinės dalies kampelyje. Nors patarčiau palikti šiek tiek atokiau nuo kampo. Man gavosi štai taip:

Atėjo eilė išversti. Nebijokite palikti didesnio tarpelio (maniškis buvo mažokas, praardžiau dar šiek tiek). 

Na ir galiausiai viską sukišame į savas vietas. Kad vidus nejudėti traukiat už virvutės, patarčiau sukabinti galiukus siūlų. Pati to dar nepadariau, bet būtinai padarysiu. Štai mano pabaigtas variantas:


Kaip jau ir sakiau, virvutė tokiam medžiaginiam variantui net ir nebūtina. Be to galite daryti paprastą variantą, be išlendančio vidaus. Ir šiais pasitelkite fantaziją. :)

Iki

A.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą